Afmeting Facebook omslagfoto en profielfoto

Een goede omslagfoto (headerafbeelding) is erg belangrijk. Vooral voor een zakelijke pagina kan een omslagfoto je business maken of kraken.

De juiste afmetingen zijn belangrijk. Een omslagfoto en profielfoto komen beter over wanneer je je houdt aan de juiste afmetingen (pixels).

afmeting-omslagfoto-facebook

 

Afmeting omslagfoto Facebook

omslagfoto-toevoegen-facebookDe omslagfoto bij Facebook heeft een afmeting van 851 x 315 pixels. Wanneer de Facebook pagina wordt weergegeven op een mobiel apparaat zoals een smartfoon, dan is er slecht een afmeting zichtbaar van 640 x 360 pixels.

Overige informatie over de afmetingen van de Facebook omslagfoto:

  • Er is ook een minimale afmeting en dat is 399 x 150 pixels.
  • Een foto kun je uploaden in JPG formaat en PNG formaat. Het voordeel van JPG is dat het sneller wordt geladen dan PNG. Echter is PNG kwaliteit weer mooier dan JPG.
  • De bestandsgrootte bij een JPG file is maximaal 100KB.

 

 

profielfoto-facebook-toevoegenAfmeting profielfoto Facebook

Een goede profielfoto is heel belangrijk op Facebook. Deze wordt namelijk niet alleen op je pagina zelf getoond maar ook in de zoekopdrachten. Een scherpe een duidelijke afbeelding is van groot belang.

Een profielfoto dient minimaal 180 x 180 pixels groot te zijn. Op een pc wordt deze slechts in 160 x 160 pixels getoond en in de mobiele omgeving zoals op een smartfoon in slechts 140 x 140 pixels.

 

 

Omslagfoto maken met Photoshop

Ben je goed met Photoshop dan kun je ook een kant-en-klaar Facebook omslagfoto template downloaden waar de kaders zichtbaar zijn. Zo kun je bijvoorbeeld je profielfoto laten samensmelten met je omslagfoto.

 

facebook-omslagfoto-template